Veilig Schoon Voldoende

Schoon, gezond en voldoende water. Geniet ervan

Zomers genieten veel mensen van water. We zwemmen en suppen erin en gebruiken water in de tuin en op het land. Als waterschap maken wij het vuile rioolwater weer schoon en houden we de sloten op peil met  water uit het IJssel- en Markermeer. Zelf kun je ook veel doen voor schoon en voldoende water.
 

Waarom?

Het is prettig wonen en recreëren in de buurt van water. Onze koeien drinken graag uit een schone sloot. Voor vissen zijn onze sloten en grachten van levensbelang en ook de natuur kan niet zonder. Voldoende water van goede kwaliteit, met een rijk en gevarieerd dieren- en plantenleven, is onmisbaar voor onze samenleving.

Wat doen wij?

Zuiveren rioolwater

Lees verder

Zorgen voor een gezonde sloot

Lees verder

Voldoende water in de sloot

Lees verder

Controle kwaliteit zwemwater

Lees verder

Foto zuiveringsinstallatie

Bezoek aan de rioolwaterzuivering Wervershoof


Fotowedstrijd 'Water geniet ervan'


Deze zomer organiseren wij in samenwerking met uitgeverij Rodi Media een fotowedstrijd. Geniet jij ook zo van het Noord-Hollandse oppervlaktewater en wil je kans maken op een spetterende prijs? Mail dan je mooiste foto naar: fotowedstrijdhhnk@rodi.nl
Wekelijks publiceert Rodi Media de fraaiste foto's in haar nieuwsbladen. De winnende foto wordt groot geplaatst in de krant en ontvangt een leuke prijs.

De actievoorwaarden vind je hier.

3e prijs zonsondergang strand Heemskerk