Sectie 3: Zeedijk van het Noorden

Home > Waddenzeedijk Texel > Locaties & Planning > Sectie 3: Zeedijk van het Noorden

Sectie 3: Zeedijk van het Noorden

Waarom versterken we de Waddenzeedijk?
De Zeedijk van het Noorden is niet sterk genoeg en niet stabiel genoeg om bewoners te beschermen tegen hoge waterstanden in de toekomst. Ook is een gedeelte van de dijk niet hoog genoeg.

Oplossing
De dijkbekleding wordt deels vervangen. Het onderste gedeelte aan de buitenkant van de dijk krijgt een nieuwe stenen bekleding. De bestaande verharding daarboven blijft gehandhaafd. Op het bovenste deel van het buitentalud wordt de dijk deels bekleed met klei met daaroverheen gras. Op een deel van de buitenkant van de dijk komt asfalt met daaroverheen gras. Bij het molen 't Noorden komt een constructie in de dijk. Het water dat aan de binnenkant langs de dijk loopt, wordt gedeeltelijk gedempt voor de verbreding van de binnenberm.

Meer informatie over de versterking van de Zeedijk van het Noorden vindt u in de tekening en het overzicht van details van sectie 3a en sectie 3b. Voor De Schorren en Molen ‘t Noorden zijn maatwerkoplossingen gemaakt. U vindt de tekeningen onderaan deze pagina.

Planning
Combinatie Tessel heeft een voorlopige planning opgesteld voor de werkzaamheden. Er kunnen wel allerlei factoren optreden die ervoor zorgen dat de planning net iets anders wordt. Bij sectie 3 starten de werkzaamheden in november 2016 tot januari 2017 en van juli 2017 tot september 2017.